Лесна пуешка лазаня
Лазаня с пуешка кайма и гъби.
Необходими продукти:
- 9 - 10 кори за лазаня (около 1/2 пакет)
- 550 г пуешка кайма
- 1 буркан сос за паста
- 1 малка глава нарязан лук
- 150 г консервирани гъби
- 1 консерва нарязани на кубчета домати
- 1 малък пакет сирене рикота
- 1 малък пакет саламурено сирене
- тънко нарязана моцарела
Начин на приготвяне:
1. Сварете корите лазаня според указанията на опаковката.
2. Докато пастата се вари, запържете до покафеняване каймата с лука.
3. Прибавете соса за паста, нарязаните на кубчета домати и гъбите.
4. Смесете рикотата със саламуреното сирене в купа.
5. Подредете в касерола с размери 22,9x33 см продукти в следния ред: 1/3 от месната смес, кори лазаня, 1/2 от сместа със сирене, 1/3 от месната смес, кори лазаня, 1/2 от сместа със сирене, 1/3 от месната смес, кори лазаня и накрая покрийте с тънко нарязана моцарела.
6. Печете на 180°С 30 мин. покрито, а след това още 30 мин. без капак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ