Регистрация

Лесна зеленчукова кесадила

Лесна зеленчукова кесадила
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3465

Богато тестено ястие с много зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 брашнени тортили (в зависимост от това дали ще правите цяла или половин кесадила)
  • 1/2 - 2/3 чаша настъргано сирене чедар (според индивидуалния вкус)
  • 1 / 4 малка глава лук
  • 1-3 гъби (в зависимост от това колко ви харесва и големината им)
  • 1/4 червена чушка
  • чеснова сол
  • прясно смлян черен пипер
  • червен пипер
  • масло

Начин на приготвяне:


1. Първо нарежете всичките измити зеленчуци. Аз обичам да режа зеленчуците на доста големи парчета, но можете да ги нарежете и на по-малки. Ако е за дете, на по-малки парчета вероятно е по-добре.

2. Поставете намазаната с масло тортила върху тиган, достатъчно голям, за да се разположи цялата питка. Пуснете котлона на средно слаб огън и изсипете настъргания чедър върху тортилата.

3. След това, в друг тиган сложете масло на средно висока температура. Изсипете лука и червените чушки в тигана първи, тъй като за тях трябва повече време да се сготвят. След около 3-5 мин. (в зависимост от това колко хрупкави обичате зеленчуците), прибавете гъбите. Тук сложете и чесновата сол, черния и червения пипер. Количеството на всички подправки е според вкуса.

4. Оставете зеленчуците да се сготвят още 3-4 мин., след което ги изсипете върху тортилата със сиренето. Ако приготвяте половин тортила, значи сте готови.

5. Прегънете тортилата на две и я сложете в чиния. Ако ще правите цяла тортила, сложете друга намаслена тортила върху тази, която вече е със зеленчуците. С помощта на шпатула обърнете тортилата, така че новата питка да се запече на тигана. Увеличете малко огъня и оставете за 2-3 мин.

6. Сервирайте в чиния и добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта