Лесен гювеч с боб, наденица и домати
Средно | Порции 4
| Видяна: 7392
Зимен гювеч с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 голяма глава лук, фино нарязан на кубчета
- 4 пилешки бутчета, обезкостени и без кожата, нарязани на кубчета
- 150 г пушена наденица, запържена, нарязана на кубчета
- 3 скилидки чесън, счукан
- 1 ч.л. сушени листа мащерка
- ½ ч.л. черен пипер
- 4 с.л. доматено пюре
- 2 с.л. вода
- 3 консерви (от по около 420 г) едър боб, изплакнат и отцеден
- 3 с.л. пресен магданоз, наситнен
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете зехтина в голям тиган на умерен огън.
2. Прибавете лука и пържете като разбърквате до омекване - около 4 мин.
3. Прибавете пилешкото, наденицата, чесъна, мащерката и пипера.
4. Гответе още 5 - 8 мин. или до покафеняване на пилешкото и наденицата.
5. Сложете в глинен съд заедно с останалите продукти, покрийте с капак и изпечете до пълна готовност във фурната.
Най-важните съставки
вода, доматено пюре, зехтин, консерва боб, лук, магданоз, мащерка, пилешка наденица, пилешки бутчета, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ