Ледена риба в панировка паприка
Панирана ледена риба с коричка от подправки.
Необходими продукти:
- 4-10 ледени риби (общо трябва да излязат около 1,3 кг)
- 1 ч.ч. брашно (с готовност за още при нужда)
- 2 с.л. червен пипер
- сол и черен пипер
- 1 с.л. сух риган
- 1 с.л. чесън на прах
- растителна мазнина за пържене
- лимонов сок, чесън и копър за сос за поднасяне
- резени лимон или лайм за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Рибата трябва да е охладена, но добре размразена, както и почистена външно и вътрешно. Не размразявайте на микровълнова или в много топло помещение. Оставете я в хладилник и изчакайте докато естествено се отърве от леда си.
2. Обтрийте рибата със сол и пипер вътрешно и външно.
3. Смесете брашното с червения пипер, ригана и чесън на прах. Можете да добавите и малко лют пипер, за да опиканти ястието. Добавете и малко солчица. Заделете си получената панировка и сипвайте на части от нея в съда, в който ще овалвате рибата, за да не се навлажни цялото количество.
4. Сгорещете олиото и си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия. Пържете двустранно на умерен огън до получаването на златиста коричка.
5. По желание направете сос за заливане като смесите сока на 2 лимона с 4-6 скилидки чесън и наситнените листенца на половин връзка копър. Ако ли не, поднсете с резени лимон или лайм.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ