Регистрация

Лахмаджун - плоска питка с кайма

Лахмаджун - плоска питка с кайма
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2159

Плоски гарнирани хлебчета с кайма и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г брашно
  • масло за намазняване на плочата
  • 9 г жива мая
  • 160 мл топла вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • 250 г кайма (телешка)
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 3 с.л. телешки бульон (можете да си разтворите кубче във вода, ако нямате готов домашен бульон)
  • 1 домат
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • китка магданоз
  • 1 лимон
  • подправки по желание на вкус - сол, черен пипер, кимион, риган, лют пипер

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в топлата вода заедно със захарта. Щом щупне, пресипете в пресятото брашно, добавете солта и замесете тесто. Оставете настрани да втаса.

2. Наситнете лука, чесъна и чушката. Домата обелете и нарежете на малки кубчета.

3. Сгорещете растителната мазнина и запържете в нея лука, домата и чушката. Добавете каймата и гответе докато побелее и стане на трохи.

4. Добавете бульона и подправки на вкус. Гответе докато течността се изпари. Махнете от огъня, поръсете с наситнен магданоз и лимонова кора. Можете да капнете и няколко капки от сока на лимона.

5. Разделете тесто на 2-4 парчета и разточете от тях тънки кори. Печете върху намазнен тиган с незалепващо покритие или плоча до готовност и от двете страни.

6. Сервирайте хляба, гарниран с каймяната запръжка. По желание добавете сос - лютеница, млечен или кетчуп.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта