Лазаня със спанак и рикота
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 4830
Постна лазаня с доматен сос и гъби.
Необходими продукти:
- 700 мл доматен сос
- 475 г рикота
- 1 яйце
- 1 пресен домат, ситно нарязан
- 300 г спанак
- лазаня (или канелони по избор)
- 250 г моцарела, пармезан
- сол и пипер
- може да добавите и 300 г фино нарязани гъби и 1 скилидка счукан чесън
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180°C.
2. Сварете пастата.
3. Измийте и наситнете спанака.
4. Смесете яйцето с рикотата и спанака в купа.
5. Сложете лазанята направо в купата, в която ще поднесете.
6. Внимателно прибавете сместа със спанак, яйце и рикота, заедно с 2/3 от наситнения домат.
7. Прибавете още лазаня.
8. Прибавете останалата 1/3 от домата и доматения сос.
9. Покрийте с малки резени моцарела и внимателно поръсете с пармезан.
10. Печете 30 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ