Регистрация

Лазаня Полок със сушени домати и сметана

Лазаня Полок със сушени домати и сметана
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4514

Бяла риба с много подправки наднича от вашата лазаня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г бяла риба
  • 9 листа лазаня, приготвени според инструкциите
  • 6 домата сорт Рома (дълги), нарязани
  • 170-220 г сирене Рикота
  • 170 г сушени домати
  • 1 ч. л. пресен чесън, пресован
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • ½ ч. ч. пармезан
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 люти чушки халапеньо, смляни
  • 2 лют червен пипер, смлян
  • 1 ч. ч. сирене моцарела
  • 6-8 големи пресни листа босилек, нарязани ситно

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С.

2. Пригответе соса като първо нагреете тигана на средно силен огън.

3. Сипете в тигана зехтина, добавете босилека, чесъна и запържете за 1 минута.

4. Прибавете смлените лути чюшки и запържете за още 1 минута.

5. Добавете прясното мляко, бялата риба и сушените домати. Разбъркайте и намалете котлона на слабо. Гответе около 10 минути, докато чушките поемат от влагата и рибата е готова.

6. Извадете рибата, накъсайте я на малки парченца и я отделете настрана.

7. Прехвърлете сместа в блендер или кухненски робот и я пасирайте до получаването на гладък сос.

8. В дълбок съд, намазан с мазнина, наредете следните слоеве:

нарязани домати

3 листа лазаня

Рикота и пармезан

още 3 листа лазаня

соса със сушените домати и наситнената бяла риба

3 листа лазаня

моцарела

9. Запечете за 20 минути и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта