Регистрация

Кюфтета от цвекло с чесън

Кюфтета от цвекло с чесън
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1184

Постни кюфтета от варено цвекло с царевично башно и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г сварено цвекло
  • 2 с.л. царевично брашно
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. растителна мазнина (плюс още за пърженето)
  • 20-30 г галета
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Свареното цвекло рендосайте на дребно ренде или още по-добре - минете през месомелачка.

2. Смесете с намачкания чесън, царевичното брашно и сол на вкус. Замесете веганска кайма.

3. Сипете растителната мазнина в тиган и изсипете "каймата". Запържете докато сместа се сгъсти доста. Махнете от огън и приберете в хладилник или оставете на стайна температура да се охлади.

4. С ръце оформете плоски кюфтета. Оваляйте в галета и запържете двустранно в растителна мазнина.

5. Сервирайте като гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта