Регистрация

Кюфтета от ориз и риба

Кюфтета от ориз и риба
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1359

Оризови кюфтета с риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 3,5 ч.ч. вода
  • 300 г маринована риба (херинга, тип сельодка или друга)
  • 1 яйце
  • китка копър
  • сол и пипер
  • брашно или галета за овалване
  • олио за пържене и печене

Начин на приготвяне:

1. Изсипете ориза в йенска тенджера без да го миете. Така ще остане по-лепкав. Залейте с водата и 6 с.л. олио. Пуснете да се пече под капак (по-точно вари на фурна) на 200 градуса докато водата се абсорбира изцяло в зърната.

2. Готовия и охладен ориз смесете с наситнените риба и копър. Овкусете със сол и пипер, чукнете яйцето и смесете с ръце.

3. Сгорещете си олио за пържене на маслена баня. Взимайте с мокри ръце от сместа, оформяйте топка в дланите си, овалвайте в брашно и пържете до позлатяване.

4. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. По желание сервирайте със сос от кисело мляко, чесън и копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта