Кюфтенца с китайско зеле
Средно | Порции 3
| Видяна: 3516
Много зеле поставя здравословна основа на пилешката кайма.
Необходими продукти:
- около 10 ч китайско зеле, измито и нарязано наедро
- 3 ч пилешки бульон
- 3 ч пилешка кайма
- 1 яйце
- 1 с.л. соев сос
- 1/2 с.л. захар
- 1 ч.л. сусамово олио
- сол
- 1 с.л. олио
- 2 с.л. нарязан зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Изпържете зеления лук в олио до покафеняване.
2. Добавете зелето и пилешкия бульон. Покрийте с капак и гответе 10-15 мин. или до омекване.
3. Смесете каймата с яйце, соев сос, захар, сусамово олио.
4. Оформете топки с лъжица от пилешката кайма и сложете върху зелето. Оставете да се готви още 10 мин. или до пълна готовност на кюфтенцата.
5. Поднесете върху зелето.
Най-важните съставки
захар, зелен лук, китайско зеле, олио, пилешка кайма, пилешки бульон, соев сос, сол, сусамово олио, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ