Регистрация

Курабии с пюре от тиква

Курабии с пюре от тиква
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1650

Маслени сладки с тиквено пюре и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 60 г масло
  • 150 г сварена или печена тиква
  • 50-80 г тиквено семе (обелено)
  • 180 г брашно
  • 70 г пудра захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 яйце
  • 1 жълтък
  • 2/3 ч.л. канела
  • щика сол
  • 1/4 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Ако имате сурова тиква можете да я обелите, нарежете на малки кубчета и да сварите до омекване. Отнема около 25 минути. След това изсипете водата докато е още топла, за да може топлината да подсуши излишната влага от тиквата. Можете и директно да си купите печена тиква, като си вземете около 250 грама, за да сте сигурни, че ядливата сърцевина ще ви стигне. Готовата тиква намачкайте с вилица.

2. В купа пресейте брашното и смесете с пудра захарта, солта и подправките. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета и претрийте на маслени трохи. След това добавете семките, пюрето и яйцето. Ако тестото стане лепкаво - приберете в хладилник за 1/2 час.

3. Застелете тава с хартия за печене и с ръце оформете 8-9 сплеснати топки от тестото. Подредете ги с отстояние в тавата.

4. Разбийте жълтъка с 1 ч.л. вода и намажете сладките. По желание можете да поръсите с кристална захар отгоре.

5. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 20-тина минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта