Кростини с пилешко и майонеза
Брускета с месо и чеснов сос.
Необходими продукти:
- 3 - 4 бр. пилешки гърди
- готов чеснов сос
- сушен розмарин
- 3 - 4 твърдо сварени яйца
- майонеза
- див лук, фино нарязан
- 1 багета, нарязана на тънки филийки под ъгъл
- зехтин
- морска сол, смлян бял пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 150°С. Сложете филийките в тавичка и поръсете леко със зехтин, след това със сол и пипер. Печете 5 мин., извадете от фурната и обърнете. Отново поръсете със зехтин и печете още 5 мин. Заделете върху решетка, да се охладят.
2. Намачкайте сварените яйца с малко майонеза, сол и бял пипер на вкус.
3. Поширайте пилешките гърди във вряща вода с розмарина и малко сол. Отцедете и оставете да се охладят. Накъсайте с вилица. Ако парчетата са много големи, може ги нарежете. Смесете с чесновия сос и добавете сол и пипер на вкус.
4. С помощта на 2 лъжици, оформете топчица от яйчената майонеза и поставете върху изпечените филийки. По желание приплескайте леко с гърба на лъжицата, така че да залепне по-добре за хляба. Аранжирайте по този начин половината филилийки. Останалите аранжирайте с пилешката смес, поръсени с див лук.
5. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ