Крокети от риба треска
Панирани топченца с картофи, риба и горчица по гръцки.
Необходими продукти:
- 500 г филе от риба треска
- 500 г картофи
- 30 мл разтопено масло
- 10 мл горчица
- 30 г обикновено брашно
- 150-200 г хлебни трохи
- ½ връзка магданоз, нарязана на ситно
- пресен лук – наситнен
- ½ връзка копър – нарязана на ситно
- 2 счукани скилидки чесън
- 2 яйца, разбити добре
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите заедно с люспите, след като са готови ги охладете и чак тогава ги обелете – става по-лесно.
2. Нарежете филетата на лентички и ги подредете в метална купа.
3. Смачкайте картофите и ги изсипете върху филетата заедно с подправките, чесъна, пресния лук, разтопеното масло, горчицата и мерудията и размесете.
4. Покрийте съда със стреч фолио или похлупак и оставете в хладилник за минимум час.
5. Оформете с ръце малки топченца (крокети), овъргаляйте ги в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в хлебните трохи.
6. Изпържете ги на маслена баня, оставете ги да се отцедат върху домакинска хартия и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ