Кренвирши с картофи на фурна
Печени картофи с кренвирши в сос от яйца и мляко.
Необходими продукти:
- 4-5 картофа
- 2 яйца
- 6 кренвирша (можете да замените с шунка или бекон)
- сол и пипер
- 4 с.л. олио
- 100 мл мляко
- кашкавал и магданоз/копър по желание
Начин на приготвяне:
1. Картофите сварете с кората, обелете и нарежете на кубчета по-малки от хапка.
2. Докато картофите се варя можете да направите друга част от ястието. Нарежете шунката, бекона или кренвиршите на малки кубчета. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете кубчетата до образуване на коричка по тях. Изсипете в малка тава с диаметър около 20 см. Ако в тигана е останала мазнинка, не я изливайте, ами запазете съда и за готвенето на картофите без да го почиствате.
3. В купа чукнете яйцата и ги разбийте. Добавете млякото, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво. Заливката също е готова.
4. Сварените картофи обелете и нарежете на кубчета по-малки от хапка. Сгорещете още 2 с.л. олио в тигана от готвенето на месото и изсипете картофите вътре. Гответе и бъркайте докато и те хванат коричка. Изсипете ги при колбаса в тавата.
5. Разбъркайте колбаса и картофите и залейте с яйчената смес. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
6. След изваждане можете да поръсите с рендосан кашкавал и свежи листенца копър или магданоз.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ