Картофена яхния с кренвирши, доматен сос и сметана
Кренвирши с картофи или яхния с наденички и картофи.
Необходими продукти:
- 20 г масло
- 2 глави лук - около 200 г общо
- 1 кг картофи
- 800 мл пилешки бульон
- 1 с.л. сушен майоран (може да замените с мащерка)
- 1 дафинов лист
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. кимион
- 2 с.л. сладък червен пипер
- 300-400 г кренвирши или дребни наденички
- 2 с.л. доматен концентрат
- 2 с.л. сметана (млечна, незаквасена)
- 2 с.л. брашно
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на ситно, наденичките или кренвиршите на кръгчета с дебелина около 2,5 см. и чак на финала обелете картофите и ги нарежете на хапки.
2. Сгорещете маслото в много голям тиган или, ако нямате такъв, в който бихте побралии всичките продукти заедно, вземете тенджера.
3. Запържете лука за 3 минути в маслото, добавете картофите, бъркайте още 2 минути и залейте с бульона.
4. Добавете подправките и изчакайте да кипне. Сложете капак и оставете да се готви 25 минути.
5. Добавете кренввиршите или наденичките и доматения концентрат и разбъркайте добре.
6. Разбъркайте брашното със сметаната и залейте. Размешайте, сложете капак и оставете да се готви 5-6 минути.
7. Сервирайте с поръска от листа пресен магданоз и по желание парче хляб за топкане на соса.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ