Крем-супа от червена риба с шафран
Супа със снапер, картофи, целина и сметана.
Необходими продукти:
- 1 кг червена риба (снапер) – замразен
- 100 г целина, нарязана на кубчета
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 100 г картофи, нарязани на ситни кубчета
- малко шафран
- 80 мл зехтин
- 4 яйчени жълтъка
- 130 мл сухо бяло вино
- 60 г царевично брашно
- 200 мл готварска сметана
- сол и пипер (по-вкусно става с бял) на вкус
Начин на приготвяне:
1. Размразете рибата и я изкормете.
2. Кипнете 2 литра вода и варете снапера в нея за 20-25 мин., извадете я от бульона и сложете в него шафран.
3. Излейте във врящия бульон зехтина и зеленчуците. Сипете и бялото вино и оставете да поври за 6-7 минути.
4. В дълбока купа смесете жълтъците със сметаната и царевичното брашно. Разбъркайте добре.
5. Намалете силата на огъня и сипете в бульона сместа от купата. Бъркайте до хомогенизиране.
6. Почистете внимателно рибата от костите и я накъсайте на малки парченца. Върнете я при супата.
7. Добавете сол и пипер на вкус и сервирайте ястието горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ