Регистрация

Крем супа от червена леща с бекон

Крем супа от червена леща с бекон
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1435

Пюрирана леща чорба с моркови, чушки, бекон и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г бекон
  • 1 с.л. олио
  • 300 г сладки чушки
  • 150-160 г моркови - 1-2 моркова
  • 180 г лук - 1-2 глави
  • 450 г червена леща
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2 литра вода
  • 1-2 дафинови листа
  • 1-2 щипки лют пипер
  • пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Лещата изсипете в голяма купа, залейте с чешмяна вода и оставете настрана докато дойде време за готвенето ѝ. 10-20 минути са достатъчни.

2. Лука, чушките и морковите наситнете. Бекона нарежете на тънки лентички със страни около 2 на 5 см.

3. Сипете олиото в голяма тенджера и сложете беконените лентички вътре. Пуснете печката и гответе на умерен огън 4 минути, като периодично разбърквате. След това извадете бекона с щипки в отделен съд - ще ви трябва чак за поднасянето.

4. На мястото на бекона добавете лука, гответе три минути, прибавете морковите и чушките и гответе още 4 минути при периодично разбъркване.

5. Добавете сол, двата вида пипер и доматения концентрат. Гответе и мешайте 1 минута.

6. Изсипете лещата в гевгир, измийте под течаща вода и прехвърлете в ястието. Залейте с водата, добавете дафинов лист и изчакайте да кипне. Отпенете, захлупете под капак и гответе 30 минути на умерен огън.

7. Поръсете лют пипер, ако харесвате пикантна храна. Извадете дафиновите листа и пюрирайте. Кипнете. Разпределете в порции.

8. Поръсете с наситнен пресен лук и печен бекон и сервирайте.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта