Крем супа от целина с ябълки и сметана
Супа от пюрирана целина със сметана и ябълки.
Необходими продукти:
- 500 г корен целина
- 3 с.л. олио
- 2 ябълки
- 1,2 л зеленчуков бульон (можете да разтворите 3 кубчета сух зеленчуков бульон в това количество вода)
- 200 мл кокосова сметана (можете да сложите и млечна течна незаквасена сметана, ако не държите супата да е постна)
- сол и пипер на вкус (при необходимост)
- студено пресован зехтин
Начин на приготвяне:
1. Целината разрежете на четвъртини и обелете. След това нарежете на кубчета.
2. Сипете олиото в тенджера и добавете целината. Пуснете котлона на умерен огън, разбъркайте и оставете да се запържи.
3. През това време обелете и почистете ябълките и също ги нарежете на кубчета. Прибавете в тенджерата.
4. След 5 минути бъркане залейте със зеленчуковия бульон. Оставете да ври 25 минути.
5. Пюрирайте с пасатор за супи. Добавете сметаната и разбъркайте. Опитайте на вкус и при необходимост ръснете сол и пипер.
6. Разпределете в индивидуални порции и покапете със студено пресован зехтин.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ