Регистрация

Крем супа от бял боб

Крем супа от бял боб
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1626

Много бърза и лесна супа с боб от консерва.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако желаете, можете да си сварите боба за тази супа. Важно е да не слагате подправки във водата преди бобът да се е сварил хубаво. Но с консерва е далеч по-лесно и бързо, пък и е доказано, че бобът в консервата на губи полезните си качества.

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 15 г масло
  • 1 с.л. олио
  • 500 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 2 консерви бял боб в собствен сос (по около 340 грама всяка)
  • джоджен
  • сол, черен червен и лют пипер на вкус
  • резен лимон, течна готварска сметана и пресен магданоз за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете бульона в тенджера и оставете да кипне.

2. Лука и моркова обелете и наситнете. Запържете в сгорещените заедно олио и масло като първо сложите лука, а след като стане леко златист, добавите и моркова.

3. Изсипете съдържанието на тигана при заврелия или вече кипнал бульон. Добавете консервите боб, като ги изсипете с все сока от тях. Овкусете с джоджен и оставете да покъкри 10 минути.

4. Пюрирайте съдържанието на тенджерата. По желание можете да добавите течна сметана. Опитайте на вкус и подправете със сол, пипер и още джоджен.

5. Сервирайте с капки течна сметана, лимонов сок и листенца пресен магданоз по желание.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта