Крем супа от бял боб
Много бърза и лесна супа с боб от консерва.
Ако желаете, можете да си сварите боба за тази супа. Важно е да не слагате подправки във водата преди бобът да се е сварил хубаво. Но с консерва е далеч по-лесно и бързо, пък и е доказано, че бобът в консервата на губи полезните си качества.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- 15 г масло
- 1 с.л. олио
- 500 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 2 консерви бял боб в собствен сос (по около 340 грама всяка)
- джоджен
- сол, черен червен и лют пипер на вкус
- резен лимон, течна готварска сметана и пресен магданоз за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Изсипете бульона в тенджера и оставете да кипне.
2. Лука и моркова обелете и наситнете. Запържете в сгорещените заедно олио и масло като първо сложите лука, а след като стане леко златист, добавите и моркова.
3. Изсипете съдържанието на тигана при заврелия или вече кипнал бульон. Добавете консервите боб, като ги изсипете с все сока от тях. Овкусете с джоджен и оставете да покъкри 10 минути.
4. Пюрирайте съдържанието на тенджерата. По желание можете да добавите течна сметана. Опитайте на вкус и подправете със сол, пипер и още джоджен.
5. Сервирайте с капки течна сметана, лимонов сок и листенца пресен магданоз по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ