Регистрация

Крем Каталана с карамелена коричка

Крем Каталана с карамелена коричка
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 8165

Крем Каталана с аромат на ванилия и портокал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г пудра захар (или на вкус)
  • 4 жълтъка
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 1/2 лимонова кора
  • 1/2 портокалова кора
  • 1 шушулка канела
  • 430 мл пълномаслено мляко
  • захар за карамелената коричка отгоре

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка разбийте жълтъка и захарта до побеляване.

2. Добавете млякото, лимоновата кора, портокаловата кора и канелата и сложете на слаб огън.

3. Бъркайте непрекъснато, до сгъстяване и свалете незабавно от огъня. Важно е да свалите веднага съда от котлона, щом усетите, че кремът започва да се сгъстява, за да не стане на бучки - трябва да е гладък.

4. Извадете шушулката канела и налейте крема в порционни купички. Оставете да се охлади и сложете в хладилника за една нощ или поне за 3-4 часа.

5. Поръсете всяка купичка с щедро количество захар и с помощта на горелка за сладкиши карамелизирайте захарта. Ако нямате горелка, включете грила на фурната на най-силна степен и изпечете крема (възможно най-близо до реотаните) до образуването на карамел.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
5
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта