Кралска ватрушка - руска сиренка
Маслена баничка с извара и ванилия.
Необходими продукти:
- 200 г масло
- 2 ч.ч. брашно (280 грама)
- 1 ч.ч. захар
- 500 г извара
- 3 яйца
- 1/2 ч.л. ванилова захар
- щипка сода
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в тава. Добавете захарта и содата и разбъркайте.
2. Отгоре нарежете студеното масло и след това с ръце претрийте на трохи сместа.
3. Разбийте в купа яйцата. Добавете изварата и ваниловата захар и разбъркайте.
4. Намаслете дъното и стените на кръгла тавичка. Изсипете половината от трохите, залейте с изварената смес и отгоре поръсете останалите трохи.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути. Ако започне да позлатява или прегаря, намалете температурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ