Кошнички с пилешко и плодове
Предястие в кошнички от тесто с печено пилешко филе, бекон, майонеза, праскови и подправки.
Елегантно предястие с пилешко, от което гостите да почувстват комплимента на домакина, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи. Това са кошнички от кори за баница с масло и пармезан, в които полягва апетитна салата от печен бекон, пилешко филе, сочни прасковени парченца и сос от майонеза и кисело мляко с лек нюанс на лайм. Приготвя се лесно, но изисква време, защото е многокомпонентно.
За начало пилешкто се реже на ленти и се маринова със зехтин, сол и пипер и сок от лайм. Оставя се да се овкуси. Беконът се запича в тава като се готви на 180 градуса, поставен в студена фурна до сгърчване и хрупкавост. Кошничките се правят като се изрязват кръгове от фини кори за баница, покапват се с разтопено масло, поръсват се с пармезан или кашкавал и се слепят. Слагат се в намазнени кошнички и се пекат. Пилешкото се готви на тиган с отделилата се мазнина от печенето на бекона, а след охлаждане се нарязва на парчета и се смесва с наситнения бекон, парченца праскови, майонеза, кисело мляко, кора и сок от лайм, сол и пипер. Салатата се охлажда и с нея се пълнят кошничките.
Остава да украсите с пресни зелени листа, цели резени плодове и да поденсете салатата в красивите кошнички. Гледайте във видеото на Миро по-горе как точно се готви всичко това.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ