Регистрация

Котешки езичета с шоколадов крем



Котешки езичета с шоколадов крем
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2051

Шоколадов пудинг с френски бисквити керемиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.02.2017

Готвим си лесен двукомпонентен френски десерт, който за основа има шоколадов крем, а върху него се редят ядливи керемиди. За крема може да използваме готова смес за пудинг с шоколад, която кипваме с мляко, захар и джинджифил и още топла разсипваме в стъклени десертни чаши.

Следва да си направим керемиди от тесто. Това са маслени сладки с тесто за познатите ни котешки езичета, само че оформени като френски провансалски керемиди. За целта си изрязваме шаблони от картон или използваме предмет от дома, с който можем да излеем върху хартия за печене тънки кръгчета от замесени заедно масло, брашно, мед, пудра захар и яйчен белтък. Печем само за 4 минути и след това бързаме да поставим всяка сладка върху дръжката на дървена лъжица, защото само топла може да се огъне в търсената керемидена форма. 

Накрая сглабяме сладкиша като върху охладения крем подреждаме бисквитите и слагаме по няклко череши от мармалад. Можете да използвате и други плодове според това, с което разполагате. Ако не ви се занимава с шаблони и "гредоред", направете сладките както би ви било най-удобно. Знайте, че от тяхното тесто можете да си направите котешки езичета, а сместа е подходяща и за основа на познатите слепени маслени сладки с мармалад. Всичко е въпрос на вкус и търсен ефект. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта