Кореноплодна салата с тиквички и скариди
Салата от моркови с репички, тиквички и скариди.
Бон Апети
Излъчен на 14.05.2018
Богата и многокомпонентна салата правят Лора и Стоян като комбинират плодове, ядки, листни и кореноплодни зеленчуци със скариди, за да превърнат нискокалоричното преястие в истински експресионизъм в чиния. Ако искате да изненадате близките или гостите с модерното си възприятие за храната, можете да им поднесете този лесен за направа шедьовър.
Морковите и тиквичките се режат на широки ленти и се сотират в зехтин. Изсипват се в купа и към тхя се добавят нарязани на тънко репичли, измити и отцедени листа спанак и рукола, нарязано на кубчета авокадо и нарязани на едро бадеми. Скаридите се почистват, овкусяват, нанизват на шишче и се запичат двустранно в тиган.
Салатата се овкусява непосредствено преди поднасянето с лимонов сок, сол и пипер. Разпределя се в индивидуални чинии и се поднася с шишче скариди отгоре. Странно и вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ