Регистрация

Кнедли с агнешко на пара

Кнедли с агнешко на пара
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2612

Тестени вързопчета с агнешка кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1/4 ч.ч. вода
  • 1/2 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. олио
  • 1 яйце
  • сол на вкус

За плънката:

  • 600 грама агнешно
  • подправки на вкус (мащерка, риган, кимион, сол и пипер и др.)

Начин на приготвяне:

1. Замесете тесто от посочените продукти и го разточете на много тъкна кора.

2. Пригответе плънката като прекарате овчето през месомелачка, а след това овкусите каймата с подправки на вкус.

3. С помощта на ринг от тестото изрежете кръгчета с еднаква големина.

4. Сложете във всеки кръг част от каймата и прещипете хубаво крайщата така, че да се образува полумесец или вързопче. Намокрете ръбовете за по-добро залепване.

5. Гответе в уред на пара за 20-30 минути или пък използвайте стандартния начин като пуснете кнедлите да се варят в подсолена вода. Разбира се, ако не търсите здравословната страна на всяко ястие, можете и да изпържите на маслена баня и да оставите да се отцедят върху домакинска хартия.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта