Регистрация

Киргизки Шулюм - свински ребра с картофи, домати и лук

Киргизки Шулюм - свински ребра с картофи, домати и лук
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1894

Яхния от свински ребра и пържени зеленчуци с картофи по киргизки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 мл олио
  • 1,5 кг свински ребра с месо по тях (в оригиналното ястие се използват агнешки, затова можете да спазите традицията)
  • 500 г лук
  • 200 г моркови
  • 500 г домати
  • 6-8 скилидки чесън
  • 3 л вода
  • сол и черен пипер на вкус
  • 450 г картофи
  • 2 дафинови листа
  • 1-2 люти чушлета
  • листа свеж магданоз

Начин на приготвяне:

1. Разделете месото между отделните ребра. Лука нарежете на полумесеци без да изтънявате, а морковите и чесъна - на кръгчета. Доматите нарежете на парчета - по около 4-6 парчета от един домат.

2. В тенджера с дебело дъно изсипете олиото и го сгорещете на силен огън. На няколко пъти в него запържете за по 3 минути ребрата на части, за да могат да се готвят добре. Извадете готовите ребърца в отделен съд.

3. На тяхно място изсипете лука, гответе 3 минути, след това прибавете морковите, гответе още 3 минути, после добавете доматите и чесъна и намалете огъня на умерен. Гответе и бъркайте 5 минути.

4. Върнете ребрата в ястието, залейте с водата и кипнете. Намалете огъня на слаб и оставете да се вари 1:30 часа.

5. Картофитте обелете и нарежете на хапки. Изсипете в тенджерата и овкусете със сол, пипер, дафинови листа. Прибавете 1-2 люти чушлета - цели или цепнати, ако харесвате пикантна храна. Оставете под капак да се готви 20-25 минути.

6. Наситнете листата на магданоза, извадете дафиновите листа от ястието и добавете магданоз. Разбъркайте, махнете от котлона и оставете под капак за още 5 минути. После можете да сервирате като супа или яхния. Ястието е и идеално основно, особено поднесено с филийка хляб.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта