Киноа с шитаке
Необходими продукти:
- 1/4 ч.ч тънко нарязани гъби шийтаке
- 2 глава тънко нарязан шалот
- 1/2 ч. ч. замразено едамаме (зелени соеви бобчета)
- масло
- сол
- сладък соев сос
- 2 ч. ч. сварена киноа (южноамериканска зърнена култура, която можете да намерите в хранителната верига при зърнените храни)
Начин на приготвяне:
1. Разтопете 1/2 с. л. масло в тиган.
2. Пригответе шалота на силен огън докато покафенее.
3. Прибавете едамамето, щипка сол, и гответе докато се размрази. Заделете.
4. Прибавете 1/2 с. л. масло в тиган.
5. Сгответе шийтаке гъбите (добавете сос от пресни гъби, ако са много сухи).
6. Сложете сладък соев сос на вкус, заделете.
7. Прибавете 1 с. л. масло и гответе киноата докато леко покафенее.
8. Смесете шалота, едамамето и гъбите шийтаке.
9. Прибавете сол и още сладък соев сос на вкус.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ