Регистрация

Киноа с шитаке

Киноа с шитаке
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 7551

Екзотияно ястие с азиатски и южноамерикански съставки.

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/4 ч.ч  тънко нарязани гъби шийтаке
  • 2 глава тънко нарязан шалот
  • 1/2 ч. ч. замразено едамаме (зелени соеви бобчета)
  • масло
  • сол
  • сладък соев сос
  • 2 ч. ч. сварена киноа (южноамериканска зърнена култура, която можете да намерите в хранителната верига при зърнените храни)

Начин на приготвяне:

1. Разтопете 1/2 с. л. масло в тиган.

2. Пригответе шалота на силен огън докато покафенее.

3. Прибавете едамамето, щипка сол, и гответе докато се размрази. Заделете.

4. Прибавете 1/2 с. л. масло в тиган.

5. Сгответе шийтаке гъбите (добавете сос от пресни гъби, ако са много сухи).

6. Сложете сладък соев сос на вкус, заделете.

7. Прибавете 1 с. л. масло и гответе киноата докато леко покафенее.

8. Смесете шалота, едамамето и гъбите шийтаке.

9. Прибавете сол и още сладък соев сос на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта