Кимчи манду с лимонов чили сос
Китайска рецепта с кимчи и тофу.
Необходими продукти:
За мандуто:
- дъмплинги (гиоза дъмплинги) или направете сами няколко с 2 ч.ч. брашно, 0.5 до 1 ч.ч. вода
- 1 буркан кимчи, нарязано на малки парчета
- сосът от буркана на кимчито
- 1 парче твърдо тофу
- сусамово олио
- сол и пипер
- шепа соеви кълнове
- нарязан зелен лук
- малко джинджифил, ако нямате пресен около 0.5 до 1 ч.л. на прах
- 6 скилидки чесън
- олио за готвене
- соев сос
- 0.5 ч.л. червен пипер
- едро смлян червен пипер на вкус
За соса за потапяне:
- 4-5 с.л. соев сос
- едро смлян червен пипер
- 2 скилидки счукан чесън
- 4 с.л. лимонов сок
- малко сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Изпържете кимчито, тофуто и соевите кълнове в олио за готвене докато омекнат кълновете. Заделете настрана.
2. Прибавете нарязания зелен лук в сместа.
3. Сложете сусамовото олио, соевия сос, джинджифила, чесъна, солта и пипера, плюс соса от кимчито. Разбъркайте хубаво и оставете в хладилника.
4. Ако нямате дъмплинги, ги направете или използвайте готови.
5. Сложете малко плънка по средата на кръга и увийте.
6. Намажете с олио тигана и когато се сгорещи сложете дъмплингите. Когато покафенеят малко, сипете 1/4 чаша вода. Покрийте с капак и оставете да се задушават.
7. Махнете капаха и оставете течността да се изпари. Махнете хрупкавите дъна.
8. Забъркайте продуктите за соса.
9. Можете да съхранявате дълбоко замразени около месец.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ