Кето закуска с яйце, шунка и кашкавал
Омлетено вързопче с колбас и моцарела за закуска или обяд.
Необходими продукти:
- 100 г шунка
- 60 г кашкавал, моцарела за пици или друго твърдо жълто сирене
- 2 яйца
- щипка сол
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете шунката на малки кубчета, а кашкавала или моцарелата на слайсове.
2. Разбийте яйцата в купичка с щипка сол.
3. Вземете голям тиган с незалепващо покритие - 26-28 см. диаметър. Сипете олиото в него, сложете на котлона и пуснете на слаб към умерен огън. Още преди да е загряла мазнината изсипете разбитите яйца и разстелете на палачинка.
4. В средата изсипете на куличка шунката и покрийте отгоре със слайсове жълто сирене.
5. Изчакайте докато яйцата се постегнат, а след това съберете четирите краища върху куличката. Така се получава вързопче.
6. Нежно с голяма шпатула обърнете вързопчето, за да се запече откъм страната на прещипването на палачинката.
7. Прехвърлете в чиния и хапнете докато е топло. Можете да сервирате пресни зеленчуци за по-здравословно.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ