Кекс с моркови и глазура
Кекс с маслена глазура и плънка от рендосани моркови.
Морковените кейкове са сладкарска класика, в която част от количеството на брашното се заменя с моркови и сладкишът става по-лек и полезен. Пък и носи онзи особен вкус на запечени каротиноиди. Каналът Хапка по хапка показва стъпка по стъпка как се прави морковен кейк в домашни условия.
В купа се разбиват яйцата, добавя се захарта и се разбива отново. Следва олио, канела, бакпулвер и постепенно вкарване на пресято брашно. На финала в тестото влизат и рендосаните моркови. Сместа се прехвърля в покрита с хартия за печене правоъгълна тава и влиза в предварително загрятата на 190 градуса фурна за 40-тина минути.
Ако прецените, че кексът ще ви е сухичък или искате да му придадете още една идея сладост, авторите показват как се прави и базова кексова глазура. В купа се разбиват крем сирене и масло на стайна температура с пудра захар и ванилов екстракт. Охладеният сладкиш се маже с глазурата и се оставя известно време да се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ