Кекс от тиквички без яйца
Сладук кекс с тиквички, царевично и бяло брашно и олио.
Необходими продукти:
- 1 голяма тиквичка или 2 по-малки - около 400 г общо
- 120 г захар
- 120 мл олио
- 170 г царевино брашно
- 170 г пшенично бяло брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- масло за намасляване на формичката
- пудра захар за поръска след изпичане по желание
Начин на приготвяне:
1. Тиквичката обелете и рендосайте в купа на ситно ренде.
2. Добавете захарта и олиото и бъркайте с тел докато захарта се разтвори.
3. Прибавете царевичното и бялото брашно и бакпулвера и бъркйате до хомогенизиране.
4. Намажете с масло дъното и стените на формичка за кексове. Прехвърлете полученото тесто и заравнете.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
6. Направете тест с клечка за зъби и извадете, ако е чиста. Оставете да се охлади, обърнете формата и по желание поръсете с пудра захар през цедка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ