Регистрация

Кекс с конфитюр и трохи

Кекс с конфитюр и трохи
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1951

Къдрав сладкиш с маслена основа и коричка от мармалад и маслени трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г масло (плюс още малко за намсляване на съда)
  • 100 г захар
  • 3 яйца
  • 360 г брашно (4 ч.ч.)
  • 1 ч.л. сода
  • 300-350 г мармалад или конфитюр по избор
  • пудра захар за украса

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото на водна баня.

2. Пресейте брашното и го смесете със захарта и содата.

3. Разбийте яйцата отделно и ги излейте в кладенчето на брашното. Добавете и маслото.

4. Замесете маслено тежко тесто и ако е нужно, приберете в хладилник да стегне.

5. Разделете тестото на две топки, като едната е с приблизително 1/2 по-голяма от другата.

6. Намаслете хубаво тавата, в която ще печете.

7. Разточете голямата топка на кора и я сложете в съда така, че да покрие дъното и стените му.

8. Изсипете мармалада отгоре и леко заравнете, без да се престаравате.

9. Вземете рендето и настържете останалото тесто неравномерно по повърхността. Работете с най-едрите отвори.

10. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

11. По желание след охлаждане поръсете с пудра захар или украсете с пресни плодове и листенца свежа мента.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта