Регистрация

Кейк с ананас, ядки, шоколад и сирене

Кейк с ананас, ядки, шоколад и сирене
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2984

Вкусен тестен десерт с топинг от желирана извара и плодова сърцевина с орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. брашно
  • 0,5 ч.л. сода, угасена в малко оцет
  • 500 г меко нискомаслено сирене или извара
  • 1 ч.ч. орехи
  • 1 ч.ч. ананас - почистен и нарязан на кубчета
  • 50 г натурален шоколад
  • 1 с.л. желатин

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата с 1/2 ч.ч. захар, добавете содата, угасена в оцет, брашното, орехите и ананаса.

2. Замесете тесто, оформете на кора и изпечете на фурна до готовност.

3. Разтворете желатина според указанията на опаковката. Смесете сиренето (изварата) с останалата 1/2 ч.ч. захар, добавете желатина и разбъркайте.

4. Изсипете сирененото желе върху изпечения блат и приберете в хладилник за 2-3 часа да стегне.

5. Разтопете шоколада на водна баня и украсете с него като наръсите сладкиша отгоре или оформите мраморен ефект със зъбците на вилица.

6. Нарежете на правоъгълници и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта