Регистрация

Каша от елда с гъби и сметана

Каша от елда с гъби и сметана
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2629

Гювеч с елда, зеленчуци и сметанов сос с яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. зърна елда (гречка)
  • 200 г печурки (или друг вид пресни гъби по избор)
  • 2 глави лук
  • 3 яйца
  • 50 мл животинска сметана
  • 30 г кашкавал
  • 50 г масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • магданоз за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете и наситнете гъбите, а лука нарежете на полумесеци. Сгорещете маслото в тиган на слаб огън и запържете в него гъбите и лука. Овкусете със сол и пипер.

2. Сварете елдата и я намачкайте на каша с консистенцията на тесто за кекс (средна гъстота).

3. Разбийте яйцата със сметаната.

4. В гювече с капак изсипете половината каша, после добавете цялата запръжка и след това сипете останалата каша. Отгоре залейте с яйчената смес и поръсете рендосания кашкавал. Можете да работите и в тава с високи бордове, като за капак използвате алуминиево фолио.

5. Запечете за 20 минути на 220 градуса под капак, после вдигнете капака, изключете фурната и дръжте вътре още малко докато се запече кашкавала.

6. Преди поднасяне поръсете с наситнен пресен магданоз. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта