Регистрация

Катми за закуска

Катми за закуска
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4225

Оригинални катми с бухнало тесто на порички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 60 г бяло брашно
  • 10 г много фина захар
  • ½ ч.л. активна суха мая
  • щипка фина морска сол
  • 25 г вода на 32°C
  • 50 г мляко на 25°C
  • ½ ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. кипяща вода

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте маята и захарта във водата и млякото и оставете за 10 мин. или докато се разпени.

2. Смесете с брашното и солта до образуването на гладко течно тесто и оставете на топло за 30 мин. или докато се разпени отново.

3. Намажете леко с масло незалепващ тиган с дебело дъно. Намаслете и ринговете за яйца и ги сложете по дъното на тигана. Когато всичко се сгорещи много добре, намалете огъня до съвсем слаб и изчакайте около 1-2 мин.

4. През това време разтворете содата в кипящата вода и я прибавете при течното тесто. Разбъркайте хубаво, за да се смеси равномерно.

5. Налейте от течното тесто в ринговете, така че да ги напълните на около 1-2 см от ръба. Оставете катмите да се изпекат за около 3 мин. или докато на повърхността се появят дупчици и тестото се стегне почти напълно. Обърнете и изпечете до пълна готовност.

6. Извадете леко покафенелите катми от ринговете, като прокарате нож по стените, ако е необходимо и ги охладете върху решетка.

7. След като се охладят напълно, ги препечете в тостера и поднесете с масло, сладко и горещ чай.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта