Регистрация

Карфиол с масло на фурна

Карфиол с масло на фурна
  |   Порции 2-4   |   Видяна: 4056

Печен карфиол с млечен сос и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка глава карфил
  • 500 мл прясно мляко
  • 60 гр масло
  • 2 с.л. брашно
  • 200 гр кашкавал
  • Шипка черен пипер
  • Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измивате карфиола и го накъсвате на малки розички. Бланширате го за около 5 мин., във вряща подсолена вода. Отцеждате го и го изсипвате в тавичката.

Подготвяте соса бешамел, с който ще го залеете. В тенджера на не много силен котлон разтопявате маслото, към него добавяте лъжиците брашно и бъркате докато се получи гъста каша. Към нея добавяте постепенно млякото, което трябва да е със стайна температура и 1 чаша от бульона, в който е врял карфиола. Бъркайте до разтваряне на сместа и лекото й сгъстяване. След това заливате карфиола със соса.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Сосът ви трябва да се сгъсти още, а карфиолът - да придобие загар. 5 минути преди да извадите карфиола, поръсете щедро с настърган кашкавал.

 Добър апетит!

карфиол с мляко на фурна

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта