Регистрация

Карфиолена супа с гъби и мляко

Карфиолена супа с гъби и мляко
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1214

Крем супа от карфиол с украса от гъби соте.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 л зеленчуков бульон
  • 1 глава карфиол
  • 1 голям картоф
  • 1 глава лук
  • 300 грама гъби от вид по желание
  • 2 с.л. масло
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 ч.ч. мляко
  • 100 мл заквасена сметана
  • 2 стръка пресен лук
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете гъбите на полумесеци и ги запържете леко в зехтина. Овкусете със сол и пипер и си заделете за украса.

2. Карфиола накъсайте на розички, а картофите и лука нарежете на малки кубчета. След това ги запържете в маслото докато хванат лека коричка.

3. Кипнете бульона и изсипете в него запържените зеленчуците. След няколко мин. добавете и млякото и оставете да ври всичко заедно докато зеленчуците омекнат напълно. Осолете на вкус.

4. Пюрирайте ястието с блендер.

5. При поднасяне гарнирайте с лъжичка заквасена сметана, парчета запържени гъби и поръсете със зелен лук.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта