Регистрация

Картофи с риба тон и млечен сос

Картофи с риба тон и млечен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1200

Подобие на мусака с риба и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 400 г риба тон от консерва
  • 500 мл мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 60 г масло
  • сол, пипер и индийско орехче
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите да се сварят с все ципите. След това обелете и нарежете на хапки. Прехвърлете в тава.

2. Докато картофите се варят изсипете маслото в касерола и пуснете да се разтопи на умерен огън. Добавете брашното и разбъркайте. Щом започне да става леко златисто, постепенно наливайте млякото, докато се абсорбира и бучките в соса се разпаднат. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче и добавете половината от кашкавала, като го рендосате предварително.

3. Отцедете част от соса на консервите на рибата. Залейте с останалото филе и сос картофите. Ако филетата са много едри, накъсайте на влакънца или разделете с вилица. Смесете с картофите.

4. Залейте със соса и отгоре поръсете с останалия рендосан кашкавал.

5. Запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта