Картофи със сирене и пръжки
Варени картофи с късчета сирене и заливка от мазни свински мръвки.
Необходими продукти:
- 800 грама картофи
- 160 грама брашно
- 1 яйце
- 200 грама сирене
- сол на вкус
- 200 грама пръжки, сланина или свинска мас
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте ги и ги рендосайте.
2. Смесете ги с брашното, яйцето и сол на вкус и размешайте добре.
3. Оформете малки топчета и ги пуснете да врят в кипяща вода за 5-7 минути.
4. Отцедете картофените късчета през гевгир или тензух така, че да са абсолютно сухи и ги разпределете в порции.
5. Отгоре натрошете сиренето на едри бучки.
6. Сгорещете свинската мас или пръжките в тиган и ги изсипете върху картофите със сирене. Ястието е страхотно основно за ледените зимни дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ