Картофен кръмбъл Рататуй
Запечени зеленчуци под кашкавалена покривка.
Необходими продукти:
- 1 сладък картоф, нарязан на кубчета и резени
- 1 малък патладжан, нарязани на малки кубчета
- 1 жълта чушка, нарязана на ситно
- 1 малка тиквичка, нарязана на кубчета
- 8 чери доматчета, срязани на половинки
- 1 глава червен лук, нарязан на ситно
- 2 с. л. доматено пюре
- 100 мл горещ зеленчуков бульон
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 ч. л. розмарин
- 1 ч. л. босилек
- 200 г галета
- 200 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200 градуса С.
2. Леко подварете сладкия картоф за около 10 минути, след което го прехвърлете в тава за печене и го пъхнете във фурната.
3. Междувременно запържете лука и чесъна, плюс патладжана, тиквичката, чушката и доматите. Добавете доматеното пюре, бульона и подправките, похлупете частично и оставете да къкри за около 15 минути.
4. Изсипете зеленчуци в йена и прехвърлете отгоре частично изпечения сладък картоф.
5. Смесете галетата и кашкавала и наръсете върху ястието.
6. Върнете във фурната за около 30 - 40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ