Картофено руло с плънка от колбас
Картофена запеканка с шунка, бекон и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1,5 кг картофи
- 200 г шунка
- 200 г бекон
- 2 глави лук
- 4 с.л. олио
- 100 г масло
- 100 г кашкавал
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите до готовност.
2. Обелете и ги намачкайте на пюре, като овкусите със сол и пипер и прибавите маслото докато са топли така, че да абсорбира в тях. Не е нужно пюрето да е гладко - на бучки е по-вкусно.
3. Лука наситнете и запържете в зехтина до позлатяване. Ако харесвате пикантния вкус - добавете лют пипер.
4. Смесете лучената запръжка с пюрето.
5. Наситнете двата вида колбас и ги запържете в сух тиган. Можете да използвате съда от пърженето на лука, без да го миете.
6. Застелете формичка терин или такава за кекс без дупка с алуминиево или хартиено фолио. Получава се и в двата варианта. Можете да използвате от алуминиевите терини за еднократна употреба.
7. Изсипете половината пюре вътре, загладете, отгоре поръсете с кубчетата запечен колбас и изсипете останалата част от пюрето.
8. Печете за 25 минути във фурна на 180 градуса, след това поръсете с настръгания кашкавал и запечете за още 15 минути.
9. Сервирайте с прясна салата за гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ