Картофени хапки Принцеса
Картофени шприци с индийско орехче, сметана и пармезан.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 2 яйца
- 50 мл течна сметана (може и високомаслено прясно мляко)
- 1/4 ч.л. индийско орехче на прах
- сол и пипер на вкус
- 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, обелете ги и докато са топли, ги изсипете в купа.
2. Докато картофите се варят разбийте хубаво яйцата и смесете със сметаната, сол и пипер и индийското орехче.
3. С плоучената смес залейте картофите и намачкайте на гладко пюре. Приберете в хладилник за 40 минути.
4. Прехвърлете сместа в пош и застелете тава с хартия за печене. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
5. Щприцовайте картофени целувки. С мокър пръст натиснете щръкналите връхчета, за да не прегорят.
6. Внимателно с четка за храна намажете картофените понички с разбит жълтък с щипка сол.
7. Запечете в загрятата фурна за 15 минути. След изваждане изчакайте 10-тина минути преди да отлепяте от хартията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ