Картофени кюфтенца с лук
Постни кюфтета от картофи.
Необходими продукти:
- 450 г картофи
- 2 с.л. зехтин
- сол и пипер
- 1/2 ч.ч. див лук или зелен лук, фино нарязан
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.ч. пшеничен зародиш
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофите. Сложете ги в тенджера и ги покрийте с вода. Варете до омекване.
2. Намачкайте картофите със зехтин и след това добавете подправките.
3. Междувременно сгорещете фурната на 190ºС.
4. Оформете топчици от по 2,5 см от готовата картофена смес.
5. В подходящ съд смесете червения пипер и пшеничния зародиш. Оваляйте кюфтенцата в така получената смес, докато се покрият много добре.
6. Сложете в намаслена тавичка и печете в предварително загрятата фурна за около 20 мин.
7. Извадете ги от фурната и оставете да се отцедят върху салфетки.
8. Набодете на клечки за зъби и поденсете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ