Картофена супа с грудки копър
Веганска супа, която се нуждае от деликатно приготвяне.
Необходими продукти:
- 2 грудки пресен копър
- 1 средно голям картоф
- 1 малка глава бял лук, нарязана ситно
- сол
- щипка черен пипер
- щипка бял пипер
- 1 / 2 с. л. зехтин
- 1 ч. ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Сипете вода в дълбока тенджера и я сложете на котлона на силна степен да заври.
2. Измийте грудките копър и ги нарежете.
3. Обелете картофа и го нарежете на едро.
4. Когато водата кипне, сложете в нея копъра и картофа.
5. Оставете зеленчуците да поврат около 15 минути или докато копъра омекне (тогава и картофът ще е поомекнал).
6. Отцедете зеленчуците и ги отделете в две чинии. Запазете 1 чаша от топлия бульон.
7. Сложете копъра в блендера и пасирайте на висока степен докато се получи гладко пюре.
8. Измийте и подсушете тенджерката, в която сте варили зеленчуците. Сложете в нея малко зехтин и загрейте на силен котлон.
9. Когато зехтинът се сгорещи, прибавете лука и няколко капки топла вода. Покрийте и оставете да се задуши на силен огън за около минута, като разбърквате от време на време. Когато лукът поомекне, прибавете картофите и разбъркайте с дървена лъжица.
10. Прибавете пюрирания копър и водата.
11. Овкусете със сол, черен пипер и бял пипер.
12. Разбъркайте, покрийте с похлупак и намалете котлона на слабо.
13. Оставете ястието да покъкри около 15-20 минути.
14. Свалете го от котлона. Гарнирайте с едро нарязан магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ