Картофена супа Кара
Вкусна и лека традиционна картофена супа с мляко.
Необходими продукти:
- 2 големи червеникавокафеви картофа
- 1/4 лук
- вода
- 1/4 парче масло
- 3-4 чаши мляко (аз предпочитам с повече бульон, отколкото картофи, така че изберете сами гъстотата)
- 2 с.л. сол
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и нарежете на кубчета с размер колкото хапка. Нарежете лука.
2. Сложете картофите и лука в тенджера за супа и налейте вода (достатъчно, за да покрие картофите). Сварете картофите и лука за 10 мин. и прибавете 1 с.л сол. Намалете огъня до средно и прибавете млякото, маслото и 2 с.л. сол.
3. Оставете да къкри на ниска температура 25 мин. Намалете още и оставете да ври леко още 20 мин., добавете още сол и пипер на вкус. Солта е основното нещо - ако е прекалено много е лошо, а ако е твърде малко е безвкусно. Затова започнете с една супена лъжица на посоляване и опитвайте постоянно. Така ще разберете кога е достатъчно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ