Картофена салата с месо и горчица
Картофена салата с бекон и майонеза.
Необходими продукти:
- 8-10 средни картофа – обелени и нарязани
- 1 малка глава лук, ситно нарязана
- малко бекон, нарязан
- 3 яйца, сварени
- масло
- 2 с.л. майонеза
- 2 ч.л. медена горчица
- млян черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата за 10 минути в голям, дълбок тиган с достатъчно вода, че да покрие и картофите след това.
2. Докато яйцата се варят, обелете и нарежете картофите на осминки (или на кубчета) и нарежете лука и бекона на ситно.
3. Извадете сварените яйца.
4. Сложете картофите във врящата вода и оставете да врат, докато омекнат толкова, че да се пробиват лесно с шишче.
5. Докато чакате картофите да се сварят, смесете майонезата и горчицата с малко млян черен пипер и сол.
6. Обелете яйцата и ги нарежете.
7. Отцедете картофите.
8. В същия дълбок тиган, разтопете маслото и изпържете лука и бекона за няколко минути.
9. Сложете картофите в поднос за сервиране, добавете останалите съставки, като разбърквате леко без да мачкате картофите.
10. Сервирайте горещо или студено, като сложите майонезения микс точно преди сервирането.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ