Картофена салата с бирен дресинг
Салата с картофи, бекон, бира и целина.
Необходими продукти:
- 6 средни картофа
- 4 резена бекон
- 1 с.л. нарязан на кубчета лук
- 1 стрък целина, нарязан на кубчета
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. неизбелвано брашно
- ½ ч.л. семена синап
- 1 с.л. захар
- 1 кутийка бира
- ½ ч.л. сос табаско
- 2 с.л. нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите в тенджерка до омекване.
2. Обелете ги и ги нарежете на филийки.
3. Изпържете бекона до хрупкавост.
4. Натрошете го и го смесете с лука, целината и солта. Заделете.
5. Смесете разтопеното масло с брашното в малка тенджерка до хомогенност.
6. Прибавете синапа и захарта.
7. Банво прибавете бирата и соса табаско.
8. Оставете да заври, като разбърквате непрекъснато.
9. Полейте с тази смес картофите.
10. Поръсете с магданоз.
11. Разбъркайте леко и оставете да престои 1 ч.
12. Прибавете бекона, разбъркайте внимателно и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ