Картофена салата със сирене и гъби
Салата с гъби, картофи, спанак и фета.
Необходими продукти:
- 6 средно големи картофа
- половин глава червен лук
- 3 домата
- ½ маруля (предварително измита)
- спанак (предварително измит)
- ¼ чаша нарязани мариновани гъби
- натрошено сирене фета
- 1/5 чаша зехтин (extra virgin)
- 4 чаени лъжици сос уорчестър
- 1 лимон
- лимонов пипер
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. В подходящ за салата съд поставете марулята и спанака.
2. В микровълнова печка запечете картофите на много висока температура за около 2 минути, докато омекнат. След като изстинат ги нарежете на купчета и ги поставете в съда за салата.
3. В средно-малка тенджера изсипете зехтина. Нарежете червения лук и гъбите и ги задушете леко. Добавете две лъжици сос уорчестър и оставете да къкри за още две минути.
4. Нарежете доматите и ги добавете в съда за салата. Добавете гъбите и лука, като останалия сос ще ползвате за винегрета.
5. За винегрета добавете към соса от лука и гъбите останалият зехтин и уорчестър. Прибавете лимон, лимонен пипер, както и сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и поръсете желаното количество върху салатата.
6. Накрая поръсете с натрошени сирене фета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ