Карамелизирани портокали в шоколад
Карамелени портокалови резени с шоколадова коричка.
Необходими продукти:
- 2 портокала
- 1 ч.ч. захар
- 300 мл вода
- 100 г шоколад (по желание - млечен, тъмен или шоколадова глазура)
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре портокалите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 5 мм.
2. Загрейте водата със захарта докато захарта се разтвори напълно.
3. Сложете портокаловите резени във водата и оставете да ври на много слаб огън за 2 часа.
4. Внимателно извадете портокаловите кръгчета и ги подредете на решетка, за да се отцеди от тях излишния сок.
5. Сложете решетката с портокалите във фурната и оставете да се готви на 150 градуса за 30 минути.
6. Разтопете шоколада на водна баня.
7. Хващайте резените от едната страна и ги топете от другата. Оставете да се отцедят отново на решетката. Ако не искате да са само половината шоколадови, след леко втвърдяване ги потопете в шоколада и от другата страна.
8. Изчакайте шоколада хубаво да се втвърди. Дръжте в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ