Регистрация

Карамелизирана ряпа

Карамелизирана ряпа
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1412

Захаросана ряпа с куркума.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бяла ряпа
  • 3 с.л. пудра захар
  • 1 с.л. вода
  • 1/2 ч.л. куркума на прах
  • 1-2 щипки черен пипер
  • сол
  • вода за варене

Начин на приготвяне:

1. Сложете около 1 литър вода да кипне в тенджерка. Щом заври, я посолете.

2. Докато водата се подгрява, обелете ряпата и я нарежете на малки кубчета със страна около 1 см.

3. Изсипете ряпата във врящата вода и дръжте така за 3 минути. След това отцедете от водата.

4. В касерола изсипете 1 с.л. вода и добавете в нея захарта, куркумата и черния пипер. Започнете да подгрявате, като разбърквате периодично.

5. Щом започнат да се появяват балончета, изсипете ряпата и разбъркайте, за да се оваля в карамела хубаво.

6. Гответе 4-5 минути, а след това поднесете докато е още топла. Идеално мезенце е.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта